• Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:6 minuten gelezen

Get to know me

24-06-’21

Hoi!

Vandaag neem ik jullie mee in mijn leven. Het begon allemaal met mijn mbo opleiding Mediavormgeving. Het was een periode van 3 jaar waar ik heel veel heb geleerd. Op persoonlijk vlak ben ik meer over mezelf te weten gekomen. Daarnaast heb ik veel kennis opgedaan over mijn creativiteit en wat voor mogelijkheden er zijn. Het was een mooie opleiding met de juiste mensen om mij heen.

Tijdens deze opleiding heb ik een aantal stages gelopen. 1 daarvan is onvergetelijk, maar die had veel invloed op mijn gezondheid. Zo ben ik tijdens de stage ziek geworden, maar ik had nauwelijks tijd om te kunnen herstellen. Ik moest alsmaar doorwerken en deadlines halen. Het was een periode dat ik lange, zware dagen had wat ik niet aankon. In die periode liep ik een Burn-Out op, maar ik bleef doorgaan. 

In 2018 heb ik mijn diploma gehaald. Ik had voor de richting animatie gekozen. Specifiek 3D animatie. Om een verhaal te maken en dat uit te werken naar een animatie vond ik geweldig. Na mijn mbo opleiding wou ik graag een hbo opleiding volgen bij HKU, zodat ik mij verder kon ontwikkelen in 3D animatie. Helaas was ik niet door de laatste ronde gekomen en had besloten om een tussenjaar te nemen.  

In dit tussenjaar kwam ik erachter dat 3D animatie iets ingewikkelder is dan gedacht. Dus ik ging mij focussen op iets wat ik echt wil. Tatoeëren. Begin 2019 ging ik bezig met het maken van een portfolio. Ik tekende veel en probeerde een specifieke stijl te vinden waar ik me verder wou ontwikkelen. Daarnaast kocht ik een tattoomachine en nep huid om erop te oefenen. Tatoeëren ziet er veel makkelijker uit dan dat het daadwerkelijk is 😉 

Na een paar maanden veel getekend te hebben, ben ik op zoek gegaan naar een tattooshop die mij aansprak qua stijl en sfeer. Helaas zonder succes.. De shops die ik had bezocht hadden geen plek voor een apprentice. Sommige shops waren te ver weg van huis waardoor ik uren onderweg zou zijn. En ik had geen geld om ergens op mezelf te wonen.

In oktober heb ik gemerkt dat ik steeds vaker moe was. Uitgeput en geen energie. Tot ik op een dag onderweg naar huis ging en ik bijna flauw viel in het openbaar vervoer. Na bloedonderzoek bleek ik vitamine B12 tekort te hebben. Dit werd toen voor een aantal maanden aangevuld met injecties. Helaas voelde ik mij niet beter door de injecties en werd ik doorverwezen naar een internist. Deze internist nam de vitamine B12 tekort niet serieus. Wel wou zij dat er meer onderzoek werd gedaan naar mijn hart. Zo werden er hartfilmpjes, echo en holteronderzoek gedaan. Dit zorgde destijds voor veel stress. Ik at steeds minder door de spanning waardoor ik ondergewicht kreeg. 

Begin 2020 kreeg ik te horen dat ik een te snelle hartslag heb. Daarnaast waren mijn schildklierwaarden verhoogd. Na een aantal verdere gesprekken, kon deze internist mij niet verder helpen. Aangezien ik nog met mijn klachten rond liep vroeg ik om een second opinion. Deze internist was heel aardig en begreep mij. Hij wou er alles aan doen om erachter te komen waardoor ik zo vermoeid ben. Na veel tests en onderzoeken hebben ze helaas niks kunnen vinden. Ik ben in principe gezond. Wel werd er een link gelegd met de drukke jaren van mijn studie en een Burn-Out. 

Aangezien ik elke dag opstond met vermoeidheid, slechte concentratie, niet op juiste woorden kunnen komen, bij moeten komen van een kleine inspanning enz. heb ik zelf meer op internet gezocht. Ik kwam uit op Chronische Vermoeidheidssyndroom (CVS). Zo heb ik in augustus contact genomen met CVS/ME Medisch Centrum. Deze mensen zijn gespecialiseerd in CVS/ME. Zij hebben veel ervaring op dit gebied en door middel van bepaalde tests kunnen ze zien of iemand CVS/ME heeft.

Na aantal contactmomenten en een bezoek in Amsterdam voor de tests, is er begin 2021 bekend geworden dat ik CVS en POTS heb. Na al deze tijd van onzekerheid en stress was het eindelijk bekend wat ik heb. Het was een grote opluchting dat er daadwerkelijk iets met mij aan de hand was. Daarna kwam er wel een grote klap, aangezien CVS/ME (nog) niet te genezen is. Het Medisch Centrum probeert aan de hand van bepaalde pillen en hulpmiddelen je leven te verbeteren. Wel is ieder persoon anders waardoor de ene pillen beter werken dan bij de andere. 

Mijn leven is compleet veranderd hierdoor. Zo neem ik dagelijks allerlei pillen in om mijn energie niveau beter te krijgen. Ook moet ik steunkousen dragen tot aan mijn liezen vanwege POTS. En nee dit zijn niet de sexy kousen 😉

Ik kan als persoon veel minder doen dan een aantal jaren geleden. Winkelen in de stad, met vrienden afspreken of simpelweg wat boodschappen doen gaat bijna niet meer. Als ik toch van plan ben om zoiets te doen, moet ik daarna erg lang van bijkomen. 

Mijn droombaan als tattoo artist zie ik met pijn in mijn hart niet meer gebeuren. Daarom hoop ik met mijn site alsnog mensen blij te kunnen maken met een uniek kunstwerk. Een plek waarbij ik alsnog mijn creativiteit kan uiten!

Dit was en is nog steeds een moeilijke periode voor mij. Ondanks dat ik meer mijn rust heb kunnen vinden, moet ik alles nog een plekje geven. 

Ik heb veel te danken aan mijn lieve familie. Veel steun en begrip vanuit hun kant. Daarnaast heb ik een hele lieve vriend die voor dik en dun naast mij staat. Die goed naar mij luistert en overal rekenschap mee houdt. Als ik ergens mee zit, is hij de eerste persoon die het weet.

Ook voor hun is dit niet makkelijk en heel omslachtig. Hun leven is ook veranderd door wat ik heb. Daarom ben ik hun heel erg dankbaar voor alles wat ze tot nu toe gedaan hebben!

Als je vragen hebt over dit onderwerp of over iets anders, neem gerust contact op via social media of e-mail!

Enjoy the things you can do.

Mezelf

Geef een reactie