• Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:3 minuten gelezen
06-10-’22

Heeihoi!

Het is alweer een tijd geleden dat ik wat heb geplaatst. Het één en ander is veranderd binnen mijn bedrijf, met name de uitbreiding van producten. Specifiek de huisdier beeldjes van klei. Dus vandaag neem ik jullie mee in wat ik momenteel doe en waar ik verder in door wil ontwikkelen.

Van jongs af aan hield ik al van kleien en knutselen. Vanaf toen was ik al een creatief persoon en werkte ik nauwkeurig. Begin maart dit jaar ontdekte ik polymeer klei van Super Sculpey. Ik had wel vaker met polymeer klei gewerkt, maar was niet altijd fan van de textuur. Ik begon polymeer klei opnieuw te ontdekken toen ik video’s van het YouTube account Ace of Clay zag. Ik vind het fascinerend hoe makkelijk hij met het klei werkt en daarmee gave dingen maakt. Binnen de kortste keren had ik Super Sculpey en verschillende klei tools in huis. De bedoeling was dat ik in mijn vrije tijd eigen karakters ging maken, maar dit liep een beetje uit de hand. In plaats daarvan ging ik mij focussen op het maken van huisdier beeldjes. Dieren zijn over het algemeen fantastisch; maar een huisdier blijft iets prachtigs, omdat het deel uitmaakt van jouw leven. Laat staan dat je er een herinneringsbeeldje van hebt. Dus op de dag van vandaag maak ik huisdier beeldjes. 

Momenteel maak ik de beeldjes tussen de 6-8 cm hoog en dat is een uitdaging. Aangezien het vrij klein is probeer ik zoveel mogelijk detail vast te leggen. Door middel van ingestuurde foto’s en video’s maak ik het beeldje naar jouw wens. Persoonlijk vind ik dat het beeldje tot leven komt wanneer ik het schilder. Kleine details in het vacht worden zichtbaar, waardoor het steeds meer op het huisdier gaat lijken. Geen van de beeldjes zijn hetzelfde. Ze worden namelijk met de hand gemaakt, dus elk exemplaar is uniek. 

De reacties van anderen zijn geweldig! Het beeldje is iets kleins, maar heel persoonlijk. Soms is het huisdier al overleden en als ik daar een herinneringsbeeldje voor mag maken komt dat wel binnen. 

Naast het maken van deze beeldjes ben ik gestart met het maken YouTube video’s. Zo nu en dan pak ik mijn camera en film ik het proces. Dit zijn niet de fancy video’s van Jazza of Ace of Clay ;), maar ik vind het leuk om mijn werk vast te leggen. Wie weet groeit dit ooit uit naar iets groters, dus zeg nooit nooit. Voor nu is dit een leuke hobby. 

Om even over de (nabije) toekomst te hebben. Misschien wil ik mij later meer verdiepen in andere klei producten. Bijvoorbeeld een broche van je huisdier, grote beelden maken of sieraden ontwerpen. Werken met klei bevalt mij tot nu toe erg goed. Voor mensen die mij nog niet kennen, ik hou van nieuwe uitdagingen 🙂

Hieronder is een video van mijn YouTube-kanaal; waardoor je een beter beeld kan krijgen van wat ik maak.

Als je vragen hebt, kan je altijd contact opnemen

Ik wens je nog een fijne dag en tot de volgende keer!

Liefs, Marousha 

Geef een reactie