• Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:2 minuten gelezen
12-01-’23

Hoihoi!

Misschien ben je het op mijn site tegengekomen; stainless steel. Maar wat voor materiaal is dat nou? In deze blog leg ik het uit.

Stainless steel is gemaakt van een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof, ook wel bekend als roestvrij staal (RVS). De verchroomde buitenkant beschermt je mooie sieraden tegen aanslag en oxidatie. Hoogwaardige kwaliteit wordt gebruikt in de stainless steel sieraden, zodat het extra wordt beschermd tegen corrosie. Wist je dat dit materiaal 100% recyclebaar is?

Het enige waar je voorzichtig mee moet zijn, zijn chloor, parfums, crèmes en haarlak, omdat je sieraden donkerder kunnen worden als ze worden blootgesteld aan verschillende stoffen. Zo weet je zeker dat je RVS sieraden lang mooi blijven en je er lang plezier van zult hebben!

Stainless steel wordt vaak omschreven als anti-allergie of hypoallergene sieraden. Hypoallergeen betekent niet nikkelvrij. Hypoallergene sieraden verminderen alleen de kans op een allergische reactie. Omdat stainless steel nikkel bevat, in zeer kleine hoeveelheden.

Als je vragen hebt over dit onderwerp of over iets anders, neem gerust contact op via social media of e-mail!

ashanger

Geef een reactie